Monday, March 26, 2012

Dari Mulut Member


"Kenapa cari perbezaan bila boleh cari persamaan?"

Abang borak panjang malam tu. Apebende tah aku borak dengan dia tapi kalau borak dengan dia memang keje nak deep je. Mungkin sebab dia matang. Takdenye keje nak borak pasal perempuan sane, perempuan sini doploh pat jam sehari. Buang masa sial. Pasal tu kalau jumpa dengan dia aku boleh tahan sampai pagi. Susah sebenonye nak cari member buat borak borak deep ni. Lagi satu, kalau borak dengan dia pasal politik pun dia relax je. Disulami muka takde masalah, sama sama mengaku kerajaan ka, pembangkang ka, dua dua sama bangang. Takde nak tension tension muka ketat pertahankan ideologi masing masing. Yang paling best, dua dua nak duit, tapi bukan nak duit sebab suka suka nak duit, tapi sebab ada benda nak buat. Bisnes ka, apa ka, itu belakang cerita. Yang penting dapat. Tapi time belajar ni mana nak dapat mulah tebal buku teks? Masing masing layan lawak bodoh masing masing. Gelak macam haram. Orang kanan kiri pergi mampos. Ini kalau borak semeja sembang asyik nak tegang urat je pun payah jugok. Kalau macam tu gayanya, baik aku dok layan spongebob sampai subuh.

Dah, aku nak tulis satu ayat kat atas tu je sebenarnya. Yang banyak banyak kat bawah tu saje je tulis. Pasal apa aku tulis? P mampos pak mertua hang la sibuk nak tau kenapa aku tulis paseipa?

Lama jugak tak jumpa mamat ni. Habis program kita dok sembang lagi na?

Ciao

3 comments:

Khyra Scherbatsky said...

saya suka cara awak berfikir, susah nak jumpa dengan orang yang boleh diajak berbincang pasal hal sensitif atau 'tabu' tanpa bertegang urat. bertuah la jumpa orang macam tu. tapi untuk seseorang berbincang tanpa emosi adalah sukar, macam mana seseorang itu boleh kawalnya?

Clumsy Boy said...

Gua dulu belajar subjek bernama persamaan pembezaan = diffential equation.

Anonymous said...

Today is documentation ill, isn't it?

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

TnC

Every content of this blog may be MY perspectives generally. BTW, i am not trying to pick a fight with any body, just havin some fun for the sake of Laughter.... PLUS, i need your Brain to read this blog. I dont need your brainless head to interpret my perspectives. more? words inside this blog is not suitable in formal occasion, so, take note. There are more fictions than facts in this blog, don't believe the author too much or u'll have headache for the rest of your life... Gyahahahahah~